Ga naar de inhoud
Home » HEILIGE HERRIE PAASPOP

HEILIGE HERRIE PAASPOP

In 2021 heb ik een lijst samengesteld met 25 Heilige Herrie – Paaspop liedjes. In deze songs verklanken en vertolken diverse artiesten het verhaal van het lijden en sterven van Jezus. Het was nog best goed zoeken om met een mooie playlist te komen. Er zijn heel wat verwijzingen en knipoogjes te vinden in de popmuziek naar het paasverhaal, denk aan rappers die vinden dat ze ‘gekruisigd’ worden door hun tegenstanders, maar ze laten zich niet kisten en staan vol overtuiging telkens weer op, en dan heb je nog de songs waarin geliefden zich verraden voelen een kus.

In deze lijst maak je kennis met de mooiste liedjes van Prince, Lenny Kravitz, Sufjan Stevens en Mavis Staples om er maar eens een paar te noemen. Soms is het maar een klein zinnetje in de song dat verwijst naar het grote verhaal (Lauryn Hill), op andere momenten wordt er een hele episode vertolkt (Johnny Cash), en weer een ander die ‘verklankt’ onheilspellend de eenzaamheid van Jezus in de uren van zijn sterven (Blind Willie Johnson).

In het geval van Bon Iver moet je weten dat de song ’33 God’ verwijst naar de leeftijd waarop Jezus sterft. De song duurt ook nog eens precies 3:33 minuten. En de lyrics versie van de song start met een quote uit Psalm 22. Wat je verder uit de tekst kunt opmaken? Ik laat het aan jouw verbeeldingskracht over!

7 reacties op “HEILIGE HERRIE PAASPOP”

  1. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100% sure. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Appreciate it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap