Ga naar de inhoud
Home » HEILIGE HERRIE PAASPOP

HEILIGE HERRIE PAASPOP

In 2021 heb ik een lijst samengesteld met 25 Heilige Herrie – Paaspop liedjes. In deze songs verklanken en vertolken diverse artiesten het verhaal van het lijden en sterven van Jezus. Het was nog best goed zoeken om met een mooie playlist te komen. Er zijn heel wat verwijzingen en knipoogjes te vinden in de popmuziek naar het paasverhaal, denk aan rappers die vinden dat ze ‘gekruisigd’ worden door hun tegenstanders, maar ze laten zich niet kisten en staan vol overtuiging telkens weer op, en dan heb je nog de songs waarin geliefden zich verraden voelen een kus.

In deze lijst maak je kennis met de mooiste liedjes van Prince, Lenny Kravitz, Sufjan Stevens en Mavis Staples om er maar eens een paar te noemen. Soms is het maar een klein zinnetje in de song dat verwijst naar het grote verhaal (Lauryn Hill), op andere momenten wordt er een hele episode vertolkt (Johnny Cash), en weer een ander die ‘verklankt’ onheilspellend de eenzaamheid van Jezus in de uren van zijn sterven (Blind Willie Johnson).

In het geval van Bon Iver moet je weten dat de song ’33 God’ verwijst naar de leeftijd waarop Jezus sterft. De song duurt ook nog eens precies 3:33 minuten. En de lyrics versie van de song start met een quote uit Psalm 22. Wat je verder uit de tekst kunt opmaken? Ik laat het aan jouw verbeeldingskracht over!

24 reacties op “HEILIGE HERRIE PAASPOP”

  1. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and all. Nevertheless think about if you added some great photos or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and clips, this site could undeniably be one of the very best in its niche. Very good blog!

  2. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your website? My website is in the very same area of interest as yours and my visitors would definitely benefit from a lot of the information you present here. Please let me know if this alright with you. Thanks a lot!

  3. Hey I am so excited I found your webpage, I really found you by error, while I was searching on Digg for something else, Anyhow I am here now and would just like to say cheers for a incredible post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I dont have time to read through it all at the minute but I have saved it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the excellent b.

  4. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap