Ga naar de inhoud
Home » THE SAINTS ARE COMING

THE SAINTS ARE COMING

Heiligen in de popmuziek

Theresia van Ávila

Heilige Thérèse
Soulwax kiest in het nummer ‘Heaven scent’ om de heilige Therese in de spotlights te zetten. De funky basloopjes en synthesizergeluiden worden gecombineerd met het door actrice Chloë Sevigny hardop uitgesproken gedicht ‘Prayer to saint Thérèse’. Soulwax liet zich inspireren door de beroemd geworden gebeden van deze in de negentiende eeuw levende ‘tienernon’. Het meisje werd non op haar vijftiende, ze had volgens veel gelovigen een heel bijzondere band met God. Thérèse hield van bloemen en zag zichzelf als de kleine bloem van Jezus. Een bloemetje dat God verheerlijkt door gewoon zichzelf te zijn in de veelkleurige tuin van God. De ‘little flower’ werd helaas slechts 24 jaar oud, maar ze inspireert blijkbaar nog steeds. Soulwax: ‘We wanted to do something unique and arresting, Chloë is catholic and we are all about flowers and spirituality. Saint Thérèse is a muse to both of us.

Beyonce – Ave Maria (Beeld YouTube)

Er zijn tientallen artiesten die een ‘heilige’ centraal stellen in een popsong. Via de afspeellijst ‘Heilige Herrie – the saints are coming’ vind je onder andere deze songs.

 • Soulwax – Heaven scent
 • Nick Cave & The Bad Seeds – Christina the astonishing
 • Leonard Cohen – Joan of Arc
 • Lost Frequencies – St. Peter
 • Madonna – Joan of Arc
 • Eric Claptop – Holy mother
 • S10 – Maria
 • Beyonce – Ave Maria
 • Tourist LeMC – OLV
 • Sting Saint – Augustine in hell
 • Bob Dylan – I dreamed I saw St. Augustine
 • Foo Fighters – Saint Cecilia
 • Florence & The Machine – St. Jude
 • Bruce Springsteen – The rising
 • Tom Waits – Hang on St. Christopher
 • Jennifer Warnes – Song of Bernadette
 • Patti Smith – Constantine’s dream
 • Chris de Burgh – Saint Peter’s Gate

39 reacties op “THE SAINTS ARE COMING”

 1. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.国产线播放免费人成视频播放

 2. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Seo Hizmeti Skype : live:by_umut

 3. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.Seo Hizmeti Skype : live:by_umut

 4. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.儿童色情

 5. Greetings from Florida! I’m bored to death at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I really like the info you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, good site!

 6. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.国产线播放免费人成视频播放

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap