Ga naar de inhoud
Home » DE FLOWER POWER VAN SOULWAX

DE FLOWER POWER VAN SOULWAX

  • door

Een beetje vreemd, maar wel lekker! Soulwax heeft me al jaren te pakken met het funky basloopje, de vreemde synthesizer riffs en de sensueel ingesproken tekst. De Belgische heren werken in Heaven Scent samen met de Amerikaanse actrice Chloë Sevigny en dat smaakt naar meer. Zij lieten Sevigny het door hen geschreven gedichtje ‘Prayer To Saint Thérèse’ inspreken en gaven enkele muzikanten de vrije hand in de afronding.

Wacht effe, een gebed aan de heilige Therese? Yep. Soulwax liet zich inspireren door de gebeden van de in de negentiende eeuw levende Saint Thérèse. De gebeden van deze jonge non zijn beroemd geworden. Het meisje werd non op haar 15e, ze had volgens veel gelovigen een heel bijzondere band met God. Thérèse hield van bloemen en zag zichzelf als de kleine bloem van Jezus. Een bloemetje die God verheerlijkt door gewoon zichzelf te zijn in het veelkleurige bloemenbed van Gods tuin. De ‘little flower’ werd slechts 24 jaar oud, maar ze inspireert mensen tot op vandaag in de kerk, en daarbuiten tot in de concertzalen toe.

‘We wanted to do something unique and arresting, Chloë is Catholic and we are all about flowers and spirituality. Saint Therese is a muse to both of us.’ Er zijn meer artiesten die gebeden verwerken in hun songs, Lenny Kravitz zingt bijvoorbeeld ergens een paar regeltjes uit het ‘Onze Vader’. De flower power van Soulwax smaakt, nee – ruikt voor mij naar meer. De hoogste tijd om de bloemetjes weer eens buiten te zetten en te werken aan mijn gebedsleven!

Begin het jaar goed en scroll eens door mijn Spotify afspeellijst ‘The saints are coming’ voor de mooiste heiligen-liedjes in de popmuziek.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap