Ga naar de inhoud
Home » SUNSET JESUS

SUNSET JESUS

  • door

Afbeelding Vimeo

Jezus komt best vaak voor in de popmuziek. Er wordt heel wat over hem gezongen, al dan niet positief. ‘What if God was one of us’ zong Joan Osborn toch? Nou, sommige artiesten hebben twintig eeuwen na zijn rondwandeling op aarde het geluk gehad hem opnieuw in levenden lijve te zien. Snoop Dogg bijvoorbeeld, hij ziet Jezus lopen aan de overkant van de Sunsetboulevard in Los Angeles (zie YouTube). Jezus blijkt de beroerdste niet te zijn, hij komt naar de auto toelopen, geeft de rapper een hand en wenst hem love and peace.

AVICII

Avicii verwijst in zijn song ‘Sunset Jesus’ naar dezelfde jezusmeneer, die in werkelijkheid Kevin Short heet. De beste man loopt al jarenlang verkleed als Jezus rond in Los Angeles. Voor de dj staat deze jezus symbool voor desillusie en stukgelopen dromen. Het verhaal gaat namelijk dat Kevin naar Los Angeles kwam om het te gaan maken als acteur. Maar helaas, hij kwam in zijn carrière niet verder dan ober, tot de dag dat hij besluit om als Jezus over de boulevard te gaan paraderen. Ook Aerosmith-zanger Steven Tyler ziet dagelijks als hij onderweg is naar de opnamestudio een ‘zwerver verkleed als Jezus’ rondlopen. Het resulteerde in de rocksong ‘Street Jesus’. Zou Kevin hebben geweten dat hij de inspiratiebron was voor een van de favoriete liedjes van de Aerosmith-fans?

‘Jezus’ stierf op 57-jarige leeftijd in het Cedars-Sinaï ziekenhuis, maar hij maakte zich onsterfelijk via Avicii en Aerosmith.

Ontdek hoe vaak Jezus in de popmuziek voorkomt via de afspeellijst ‘Chocolate Jesus’. De afspeellijst behoort bij het hoofdstuk ‘Chocolate Jesus’ uit het boek Heilige Herrie.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap